| Nog -1196 dagen tot Carnaval 2021 |

Carnaval 2020


1 maart - 11:11 uur


Vrijdagavond gingen de Bøxskusz op pad richting de Gouden Leeuw om de lintjesregen bij te wonen. De avond verliep wat chaotisch omdat de kanselier af en toe de ‘draad’ kwijt was. Uiteindelijk las hij wel de wederom prachtige gedichten voor van onze huisdichter Coert de Vos. Frank van de Akker, Henk en Pim Tuijtelaars werden op het podium geroepen. Door Zijne Dorstlustige Hoogheid werden de welverdiende versierselen opgespeld. Marc Oosterbaan was er deze avond niet, maar ook hem viel de eeuwigdurende carnavaleske roem te beurt. CV de Bøxskusz feliciteert ze van harte met de wel verdiende lintjes!

 

Zaterdagmorgen werd bekend dat voor het eerst in de Peejelaandse geschiedenis de grote optocht op zondag niet door zou gaan als gevolg van de hevige rukwinden die werden voorspeld! Gelukkig werden de fruitmanden wel uitgedeeld. De eerdergenoemde kanselier en één van zijn collega’s brachten een fruitmand bij Kees Klijsen omdat hij nog steeds herstellende is. Een aantal leden van de Bøxskusz waren aanwezig bij de Carnavaleske Raodsvergadering. Het hadden er wat meer kunnen zijn, ware het niet dat er een paar entreekaarten kwijt waren … Het college werd door een partij o.a. uitgenodigd om wat rek- en strekoefeningen op het podium uit de voeren. Bij sommigen viel de ‘stijfheid’ erg op! ’s Avonds gingen een paar Bøxskusz dweilen en een aantal bezocht het veteranebal. Bam stal zoals eerdere jaren de show met hun fenomenale optreden. Er werd met volle teugen genoten!

 

Zondag ging de optocht helaas niet door, maar er waren tal van andere activiteiten georganiseerd die normaal tijdens de optocht zouden plaatsvinden. Met wat aanpassingen viel alles op zijn plek en via de tegenwoordig gebruikelijke social media kanalen, was elk feestvierende Dongense carnavalsvierder, en dus ook de Bøxskusz, daar snel van op de hoogte en werd de planning aangepast. ’s Morgens zijn een aantal leden van onze club Marian wezen feliciteren tijdens het carnavaleske ontbijt bij de Oude Sok. Met een stevige bodem zijn we daarna richting de Cammeleur gegaan en hebben genoten van het spontane evenement van CV de Tribune. Daarna naar Den Hamse Bok waar het erg leuk was, zowel buiten als binnen. Binnen bij de Bok was het ouderwets gezellig en zijn we nog een aantal uurtjes doorgegaan met veel toffe muziek, waarbij diverse Bøxskusz hun talent met alle aanwezigen op de dansvloer hebben gedeeld. Naar mate de avond vorderde viel er 1 voor 1 een Bøxske af, om naar het bekende nest te gaan, met als doel fris en fruitig te verschijnen op het ontbijt maandagochtendbij de familie van Loon. Een andere dag dan andere jaren, maar enorm gezellig.

 

Maandag werd het ontbijt dit jaar genuttigd bij de ouders van de voorzitter. Deze hadden fantastisch gezorgd en het was een overheerlijke maaltijd. Er werd dan ook gezamenlijk een toast op uitgebracht. Eén van de Bøxskusz nam daar de jas van de vader van de voorzitter mee. Dit omdat deze en zijn jas zo op elkaar leken … Dit werd later gelukkig weer rechtgezet! Vervolgens ging de club richting de St. Josephstraat naar het huis van de ouders Tuijtelaars. Daar werd het leven gevierd in de garage waar de familie altijd naar de optocht keek. Het was een waar eerbetoon. Zelfs de Prins, de adjudant en het hele gevolg kwamen even aan. Hoe Ist bracht een muzikale ode aan de ontvallen moeder en vader. De Peejelaandse top 44 was dit jaar andermaal in de Cammeleur. De Bøxskusz zongen daar dit jaar net als bij voorgaande edities een paar van hun liedjes.

 

Wat was het toch een bijzondere jaargang van de Peejelaandse Carnaval. Dinsdag was het droog en was de wind gaan liggen zodat op die dag de grote optocht gehouden werd. ‘s Morgens verzamelden de Bøxskusz zich in de stal, waar de paardjes nog even gevoerd werden zodat zij deel konden nemen aan de optocht. Ondanks dat er al leden van de Bøxskusz o.a. moesten werken werd er in galop door wat minder viervoeters als vooraf bedacht, naar de opstelplaats getrokken. Fon van Kessel wenste de ‘dekhengsten’ SUCCES. Het werd een leuke, mooie en gezellige optocht. Er stonden zelfs paarden in de gang! Het toch nog talrijk aanwezige publiek genoot van de dressuurkuur die keer op keer ten tonele werd gevoerd. Slechts 1 paard was zeer vaak ongehoorzaam en moest diverse keren met de zweep terug in het gelid gebracht worden. Het zal niemand meer verbazen, maar door de Bøxskusz werd wederom beslag gelegd op de 9e plek. Om het af te leren werd er ‘s avonds in Den Hamse Bok nog een laatste drankje genomen en nu dus op naar carnaval 2021.

Straotparade 2020


12 januari 2020 - 20:11 uur


2020 was het voor de 41e keer dat de Straotparade werd georganiseerd. De Bøxskusz gingen in verschillende groepjes de boer op en beleefden wederom een leutige middag!

Grand Gala du Pee 2019


24 november 2019 - 11:11 uur


Gisteren was het de 48e editie van het Grand Gala du Pee en de 5e van het Blèr du Pee. De Bøxskusz deden mee in beide klasses, maar vielen niet in de prijzen. Een proficiat aan 't Aauw Loof die wonnen met Agge mar leut het!

Carnaval 2019


11 maart - 11:11 uur


Donderdagavond werd het beheer van de gleuvenkast bij Café Gasterij den Hamse Bok door de Bøxskusz over gedragen aan CV de Stempelkaart. 

 

Vrijdagavond was het dit jaar lintjesregen bij de Vierprong. Coert en Marc werden door Zijne Dorstlustige Hoogheid onderscheiden en omdat Harrie niet aanwezig was werd zijn lintje zaterdagavond bij de Hamse Bok opgespeld door voorzitter Noud. De Bøxskusz zongen nog vol enthousiasme hun nummer Kommardoor en ze zijn dan ook uitermate benieuwd of dit aan gekomen is bij de Stichting; laat de lintjes volgend jaar maar in grote getale doorkomen voor de leden van Prinselijke CV de Bøxskusz!

 

Zaterdag werd de laatste hand gelegd aan de voorbereidingen voor de optocht en zo kwam o.a. de sticker mooi op de tank te zitten. 5 leden van de Bøxskusz waren aanwezig bij de Carnavaleske Raodsvergadering waar Nachtburgemeester Bart met veel elan de laatste partij was die het één en ander aan de kaak stelde over de gemeente Dongen. Het veteranebal vond voor de eerste keer weer plaats in de nieuwe Cammeleur onder het motto het zit wel snor; je zou er bijna een sik van krijgen. Bam stal de show met hun sfeervolle programma en er werd dan ook volop feest gevierd tot in de laatste uurtjes.

 

Zondagmorgen kwamen de Bøxskusz bij elkaar in hun stamkroeg den Hamse Bok, waar ze door de dames met veel gevoel voor detail geschminkt werden en iedereen o.a. daadwerkelijk een snor kreeg. Na nog wat foto's konden ze hun tank naar de opstelplaats rollen waar het nog even wat miezerde, maar verder was het tijdens de optocht droog en konden de heren zelfs af en toe genieten een zonnetje. Er werd gestart op de negende plek in de optocht en dit bleek een voorspellende waarde te hebben, want in de uitslag, u raadt het al, eindigde ze op de negende plaats. De afterparty bij de Bok was muzikaal en gezellig.

 

Maandagmorgen werd het ontbijt dit jaar genuttigd bij één van de leden. Ze lieten zich de worstenbroodjes en de gebakken eieren volop smaken zodat ze er weer goed tegenaan konden. Er werd genoten van de kinderoptocht. Er was te zien dat de grote wagens door het stormachtige weer van de zondag op de maandag wel wat geleden hadden, maar de toeschouwers genoten toch weer van al het moois dat het Peejenrijk te bieden heeft. De Peejelaandse top 44 was dit jaar eveneens weer bij de Cammeleur en vanzelfsprekend waren de Bøxskusz in deze ranglijst terug te vinden en zongen zij daar ook weer een paar nummertjes.

 

Dinsdagmiddag verzamelden de Bøxskusz bij de Cammeleur voor de bejaardenmiddag waar voor een enthousiaste menigte een paar liedjes ten gehore werden gebracht. 's Avonds werd er verzameld in de Hoge Ham en werd er weer gekeken naar een fraaie Lampkusoptocht. Deze werd zeer druk bezocht en het blijft toch een evenement waar mensen van heinde en verre van komen genieten of zoals er in het weekblad stond; een evenement van regionale allure! Tot 2020!!!

Straotparade 2019


13 januari 2019 - 19:11 uur


De Bøxskusz waren ook dit jaar weer zonder band van de partij. Hoewel ze niet overal samen door kwamen waren ze in vorm en was het een gezellige muzikale dag. 

Grand Gala du Pee 2018


18 november - 11:11 uur


De Bøxskusz flikte het gisterenavond in de nieuwe Cammeleur weer met Kommardoor! in de top vijf! Dus kommardoor meej die letste PeeCeeDee. En als bonus de publieksprijs, waarvoor dank!

Carnaval 2018


14 februari - 11:11 uur


Hoewel door de Bøxskusz deze carnaval donderdagavond het eigen bier de Letste buitengewoon positief in de markt werd gezet zal het zeker niet de Letste carnaval voor de Bøxskusz zijn!

 

Vrijdagavond waren de Bøxskusz bij de lintjesregen in het Karrewiel. Peter Sprangers, Henk en Pim Tuijtelaars en Floris Winkelman kregen uit handen van Prins Andeo LX (in de volksmond ook wel XL genoemd) de jaarorde 2018.

 

Zaterdag werd er door een deel van de vereniging de optocht voorbereid, anderen waren naar de Carnavaleske Raodsvergadering, waar de Prins op een Hometrainer werd gezet om zo van XL naar L te gaan ... Martin Goossens werd omdat hij vrijdag niet bij het Karrewiel aanwezig was nog onderscheiden bij Den Hamse Bok door Zijne Dorstlustige Hoogheid Andreo LX.

's Avonds was het warm, maar gezellig bij de Viersprong.

 

Zondagmorgen werden de laatste details aan de wagen voor de optocht in orde gemaakt en na het middaguur werd er gang gezet richting de opstelplaats. De Bøxskusz gingen van start met nummer 21 onder het motto: In d'n himmel is gin bier en derrum vatte we de Letste HIER! Het waaide behoorlijk en niet lang na het vertrek sloeg het pechduiveltje toe. Eén van de tuien waarmee het zes meter hoge glas gezekerd was scheurde los. De wagen werd aan de kant gezet en met man en macht werd de boel gerepareerd. We konden terug de optocht in!! Frank en Martin hebben het glas de rest van de optocht recht gehouden, geen luchtige taak. Wel konden Henk en Eric, mede hierdoor, door heel het Peejenrijk de Letste en Zømmet op un zuipe zette zingen wat met veel enthousiasme ontvangen werd. PROOST!

 

Maandagmorgen werd er weer lekker ontbeten door de Bøxskusz bij Den Hamse Bok. Bij de Ouwe Sok werd de kinderoptocht gekeken. In tegenstelling tot het jaar daarvoor was het gelukkig voor de kinderen zonnig weer. Maandagavond waren de Bøxskusz van de partij in de Heeren van Dongen bij de Peejelaandse Top 44, waar ook weer een aantal liedjes werden gezongen uit het reportoire van de ploeg. Bijzonder was het feit dat er door een paar Bøxskusz mee gezongen werd met de nummer 1 van de top 44; de Peejecountry van Klinker Bart. Nog diverse keren schalde daarna dit nummer a capella door de zaal en was het een mooie afsluiting van de avond.

 

Gelukkig verliep het optreden bij de bejaardenmiddag soepeler als afgelopen jaar en klonk het nummer van dit seizoen Meej jou! als ware muziek in de oren bij de aanwezige bejaarden. Later in de avond werd er weer genoten van een grote en prachtige Lampkusoptocht, waarmee de carnaval 2018 langzaam maar zeker weer tot een eindje liep ...

Ut Grote Veurspel 2018


27 januari - 22:11 uur


Fluitje van een Band was de hoofdact van deze avond en zij hadden bedacht om een echte Peejelaandse carnavalsmedley ten gehore te brengen. Een aantal ploegen mochten de liedjes begeleidt door Fluitje van een Band mee zingen. De Bøxskusz konden zo met drie liedjes de zaal in vervoering brengen; Neej gij!, Maggut en Zakkutdoen. De Bøxskusz waren door het dolle heen met dank aan Fluitje van een Band!

Straotparade 2018


14 januari - 18:11 uur


De Bøxskusz hadden dit jaar besloten om zonder bandje op pad te gaan. Dit is erg goed bevallen; was er een kapel ergens minder dan hup op pad naar de volgende kroeg. Zo hebben de Bøxskusz een zonnige maar vooral een mooie muzikale middag met o.a. de Uitslaopers beleefd!

Grand Gala du Pee 2017


19 november - 11:11 uur


Deze keer wel weer bij de laatste VIJF! Dus opnemen maar; MEEJ JOU!

Carnaval 2017


1 maart - 11:11 uur


Carnaval 2017 ligt weer achter ons. Vrijdagavond werden een aantal Bøxskusz in het zonnetje gezet; Toon en Jan kregen een jaarorde en Eric werd Broeder deze avond.

 

Zaterdag waren de Bøxskusz overdag ook weer op pad en 's avonds waren er een aantal net als vorig jaar op het veteranenbal, maar een gedeelte was ook in de Viersprong, waar een erg gezellige band optrad.

 

Zondag deden de Bøxskusz vanzelfsprekend ook wederom mee aan de optocht. Het was mooi weer dus echt genieten. De Bøxskusz deden mee onder het motto; You never wok alone! De toeschouwers werden door de Bøxskusz als echte Chinezen verwend met 'lekkele lijst'. Dit alles werd begeleid door onze twee echte Lee Towels top zangers; Henk en Eric. Meer dan 80 keer werd het lied gezongen en het publiek deed fantastisch mee.

 

Maandagmorgen werd er net als vorig jaar heerlijk ontbeten bij de thuis kroeg; Den Hamse Bok, waarna de groep naar de Ouwe Sok ging om daar de kinderoptocht te aanschouwen. Van kijken kwam weinig terecht omdat het tijdens de optocht helaas regende. Maar de biertjes smaakte er in de Sok niet minder om.

 

Dinsdag traden de Bøxskusz op tijdens de Bejaardenmiddag. Dit liep niet helemaal soepel, omdat het 20 minuten duurde voordat de begeleidende muziek op gestart werd. Het mocht de pret niet drukken! 's Avonds viel helaas de weerom fabelachtige Lampkesoptocht in het water. Jammer voor al de deelnemende ploegen, maar toch kijken de Bøxskusz terug op een mooie en gezellige carnaval!!! 

Grand Gala du Pee 2016


20 november - 11:11 uur


De dag na het Grand Gala du Pee. Vorig jaar schreven we hier dat de Bøxskusz niet in de finale gekomen waren. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw geluk dachten we toen nog, maar ook dit jaar wederom niet bij de laatste vijf. We wensen de finalisten veel plezier met de opnames en speciaal voor Fluitje van een Band: Hil veul konfettie meej dun carnaval!

Carnaval 2016, jubeljaor veur de Bøxskusz


22 februari 2016 - 15:00 uur


2016 staot veur de Bøxskusz in ut teken van hullie Jubieleejum en da hadde kunne zien en meemaoke dees carnaval.Tradiesiegetrouw gingen de Bøxskusz, in hullie beste pak voorzien van Jubieleejumbadge, op vrijdag aovond in grote getaole naor de Lintjusregen en nie veur niks; Walter en Marco kregen un jaororde, Kees een huisorde zilver en Wim wier zowaor Ridder! Nao in de garderobe van de Viersprong nog un braandunde jas te hebben geblust, wiere de ontvangen lintjus nog us goed gevierd in dun Hamse Bok.


Op zaoterdag was een viermansformaosie van de Bøxskusz aonwezig bij de Raodsvurgaodering en daornao wier in uitgebreidere kring op ut echte begin van de carnaval en de opening van dun Bok deur de Prins, getoost bij diejezellufdun Bok. Saovus waore dur Bøxskusz zowel op ut Veteraonebal as op ut nieuwe alternatief daorveur bij de Viersprong, naodrukkelijk aonwezig.


Zondag; optocht! Pr. C.V. de Boxskusz, al 33 jaor en nog lang nie uitgeblust en da waar overduidelijk: er wier lustig op los geblust meej un mega schuimkanon en op un uitzondering nao, wier da meej gejuich ontvangen! Ouwverwets gezellig, kaaileutig, en uniek, kortom de Braandweerwaoge en ut schuimkanon ware un deurslaond succes! Meej veul daank aon de techneuten van de Bouwkemmissie!


Maondag; er wier dees jaor veur ut irst hirluk ontbeete bij dun Bok (nou ja ontbijt, vanaf 11.30 is eigenlijk meer un Brunsj) De Stas kreeg dees jaor gin bewegende, zingende, of pluusje pop mar 2 megafoons en da hebbe we gewete! Daornao, zoas eigeluk elluk jaor naor de Sok, waor helaos vanwege ut weer ginne kinderoptocht langs kwaam, mar da moch de pret nie drukke. En ok deze dag wier de Bok smiddags nie overgeslaoge! Saovus as traai out en omda we wirrus op wulde treje, bij de top 44 van de Dwaollichjes, in de Cammeleur gefist en un keer of drie opgetreje! Traai out geslaogd vonne we, toch? Uitendeluk mee tweeje geeindigt bij dun Bok.


Dinsdag, Bejaordemiddag; 2 liedjes gezonge en toen deur naor dun Bok, waor, hoe kannut ok aanders Zjuul, wir meese lietjes liet zinge, zellufs in het hamsterrad! Fon reikte de Boxskusz de al irder aongekondigde medallies, vanwege ut 33 jaorig bestaon uit: brons, zilver, goud op unnen houtern balk!
Laampkusoptocht meej zun alle gekeke op HH 69 meej kaaiharde meziek van de nieuwe bure van Jenny en Henk, en daornao ging ieder zijns weegs en zaat de carnaval er al wir op!


Ut was unne hele goeije zoas da hoort in un jubieleejumjaor!

Optocht 2016


30 januari 2016 - 22:11 uur


Volgend weekend kunnen alle Peejen en Peejerinnen weer naar de grote optocht kijken in de straten van het Peejenrijk. De Bøxskusz zijn er zeker bij en zullen zorgen dat het fors zal schuimen!

Gand Gala du Pee 2015


22 november 2015 - 11:11 uur


Gisteren was ut Grand Gala du Pee. Natuurlijk waren de Bøxskusz ook deze 44e jaargang weer van de partij. Dit jaar met het nummer Dikker Kebap. De Bøxskusz kwamen deze keer echter niet in de finale wat betekent dat deze club voor het eerst in 10 jaar niet op de PeeCeeDee komt te staan! Op dus naar de 45e editie van ut Grand Gala du Pee. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, nieuw geluk!

Songfestival 2015


4 november 2015 -11:11 uur


Binnenkort schitteren de diverse Peejelaandse sterren nogmaals op het Grand Gala du Pee. De 44e editie. De Bøxskusz zijn ook al volop in voorbereiding. Het nummer staat wederom geweldig in de steigers en de pinten smaken weer opperbest in die eigen, bruine en gezellige kroeg, Den Hamse Bok.

 

Zoals bekend krijgen de Bøxskusz er nooit genoeg van als de carnaval eenmaal los gaat. Ze hebben echt honger naar het feest der feesten en roepen met de nodige sjeu en jolijt; doe maar veul saus bij elke hap!

Carnaval 2015


19 februari 2015 - 15:00 uur


Carnaval 2015 was een prachtige editie voor de Bøxskusz!

Voor de Bøxskusz begon de carnaval donderdagavond 12 februari. De bedoeling was om de act voor de optocht te oefenen, maar op de één of andere manier kwam dit niet van de grond …

 

Vrijdagavond was de lintjesregen in het Karrewiel waarbij een aantal Bøxskusz een jaororde kregen en MO officieel geridderd werd. Van harte Marc!

 

Zaterdag trokken de Bøxskusz door ut schôn en onvolprezen Peejenrijk en ’s avond gingen de meeste onder water in dun Expo. Er werd meer dan genoten van de muzikale hoogstandjes van BAM!

 

Zondag was het, zoals hier al eerder aangegeven, schitterend weer en was de optocht een waar hoogtepunt voor de Bøxskusz. Met hun uitbeelding van een spectaculaire achtbaan oogsten zij veel lof van het publiek en dagen later werden zij nog aangesprokken over hun act “agge mar “laacht” baon” waarmee zij de eerste prijs in de wacht wisten te slepen bij de groepen.

’s Avonds waren er nog een paar die de hit “Noggusz” op een onnavolgbare manier ten gehore brachten op de Konijnendekbingo!

 

De maandag werd weer gestart in de Herberg, waarbij vervolgens in het zonnetje gekeken werd naar de kinderoptocht.

 

Dinsdagmiddag mochten alle ploegen die op de CD stonden hun nummer noggusz laten horen op de Bejaardenmiddag en zo ook dus de Bøxskusz.

 

Als letste werd er met zijn allen dinsdagavond gekeken naar de immer oogverblindende Lampjesoptocht en zat de carnaval 2015 er weer op! Tot de 58e editie in 2016 …

Optocht 2015


4 februari 2015 - 11:11 uur


Nog 11 dagen en dan trekt de optocht weer door de straten van ut schôn en onvolprezen mooie Peejenrijk. Het weer krijgt nu een 7. Daar wordt met veel plezier naar uitgekeken ... De Bøxskusz lachen die dag heel wat af wanneer zij hun enerverende baantje trekken langs de meer dan duizendkoppige schare. Omhoog, omlaag, links, rechts, niets is te gek en de mooiste momenten zullen op de gevoelige plaat worden vastgelegd! 

PeeCD presentatie 2015


17 januari 2015 - 22:11 uur


Deze zaterdagavond waren de carnavalsverenigingen die op de Pee CD 2015 staan met zijn allen in de Hamse Bok om daar hun liedjes van die Pee CD ten gehore te brengen. Om elf over tien brachten de Bøxskusz als eerste met veel verve hun nummer vijf van de CD; "Noggusz". Het klonk geweldig door de kroeg en werd door de aanwezigen met veel enthousiasme ontvangen.

 

Vervolgens was het de beurt aan Appetjoek met 'Kande gij de Can Can', Wie fietst'r aachter oos? met 'Carnaval' en 't Aauw Loof met 'Weddun geluk'.

 

Als letste waren het de winnaars van het Grand Gala du Pee; ZEP CS Kring van Elluf BUC, die hun winnende nummer 'Pak un Pilske' door de kroeg lieten schallen. Het dak ging er af, de polonaise trok door het café en iedereen zei al weer echt uit te kijken naar de carnaval 2015!

Grand Gala du Pee 2014


16 november 2014 - 00:30 uur


Het Grand Gala du Pee zit er weer op! De Bøxskusz komen ook dit jaar weer op de PeeCeeDee te staan. Dit jaar wisten zij de vijfde plek te veroveren, iets wat ze in de historie nog niet gelukt was. Nu op naar de volgende evenementen, waarbij er nog vaak een pilske gepakt zal worden zoals de winnaars van dit jaar, de ZEP CS Kring van Elluf BUC, zongen!

Songfestival 2014


11 oktober 2014 - 18:00 uur


De eerste schreden richting het Grand Gala du Pee zijn door de Bøxskusz weer gezet. Het lied staat in de steigers en een nieuw ontwerp voor het overbekende Bøxskusz T-shirt ligt klaar voor de drukker. Kortom; nog een paar keer oefenen bij Den Hamse Bok en de Bøxskusz zijn er klaar voor!

 

De Bøxskusz gaan dus noggusz deelnemen aan het Peejelaands songfestival, nadat zij vorig jaar de hoogste top van de Olympus met ‘Kwier wir zat’ wisten te betreden. Zoals hier eerder beschreven was dit de zesde keer dat zij dit fenomeen wisten te winnen! Of dat ze dit jaar wirrusz met die eer aan de haal zullen gaan is ook voor de Bøxskusz de vraag. Voor hen geldt echter: meedoen is belangrijker dan de absolute winst, maar aan hun plekske op de uiteindelijke Pee-CD zijn ze de letste acht jaar toch erg gehecht geraakt! Kortom; daar gaan we, in elk geval en met veel verve, noggusz voor!

Einde Carnaval 2014


4 maart 2014 - 18:00 uur


Langzaam maar zeker komt het letste uur van de carnaval 2014 weer in zicht!

 

Voor de Bøxskusz begon de carnaval vrijdagavond bij het gehandicaptenbal waar zij met veel plezier een paar liedjes uit hun prachtige repertoire met groot enthousiasme ten gehore brachten.

Daarna was het op naar de lintjesregen in de Zotte Leeuw. Harrie mocht gaan pronken met de hoogste onderscheiding deze editie. De Bøxskusz zeggen: van harte gefeliciteerd!

 

De volgende dag gingen de Bøxskusz naar Eindhoven, omroep Brabant, om daar hun Beste West-Brabantse Carnavalslied te brengen voor alle kijkers in heel Brabant.

 

Zondag konden de Bøxskusz zoals hier eerder vermeld ondanks het schitterende weer niet uit de veren komen, maar liepen ze wel vol overtuiging mee in de altijd onovertroffen grote optocht van het Peejenrijk.

Die avond waren ze van de partij op de Konijnendekbingo waar zij Kwier wir zat nog maar eens ten overvloede voor het heerlijk meezingende publiek brachten.

 

Maandagmorgen was het aanschuiven aan de ontbijttafel bij Joke van de Herberg, waarna zoals van ouds bij de Sok de kinderoptocht werd bewonderd.

 

Dinsdagmiddag schalde voor het laatst deze carnaval de Peejenhit van 2014 door de zaal van het Zottekot, de Cammeleur. De bejaarden genoten met volle teugen van de zatte Herremenie. Er werd heerlijk meegeklapt. Vervolgens was het nog lang gezellig in het thuishonk de Hamse Bok.

 

Later op de avond wordt er samen gekeken naar de lampjesoptocht. Dan nog een laatste dronk op carnaval 2014 en wordt er al weer gedacht aan de carnaval 2014-2015. Hierboven loopt de teller iedere dag langzaam maar zeker terug! Treur maar niet over 346 dagen is het weer zover ...

Optocht 2014


2 maart 2014 - 14:00 uur


Ook in 2014 zijn de Bøxskusz weer van de partij tijdens de optocht in het Peejenrijk. Alhoewel zij deze dag moeilijk uit de veren kunnen zullen zij het Peejenlaand weer als van ouds laten stralen!

Carnaval 2014


28 februari 2014 - 21:00 uur


28 februari leek nog ver weg toen dit item op de site werd geplaatst, maar komt er nu toch zo weer aan. Dan start de Peejelaandse carnaval met de Lintjesregen. Wie van de Bøxskusz krijgt dit jaar een Peejelaandse onderscheiding?

Sauwel 2014


7 - 8 - 9 februari 2014


3 keer openden de Bøxskusz de Sauwel avonden en middag als de zatte Herremenie met hun Peejelaandse en West-Brabantse carnavalshit 'Kwier wir zat'.

 

De Bøxskusz genoten van alle sauwels, maar natuurlijk in het bijzonder van de top 3; Tom Mijnders als 'Tommeke Slalommeke', Rob Verkooijen als 'Archeoloog' en Bart van Kerkof als 'Aart Neut uw lachtherapeut'.

 

Vanuit de Bøxskusz van harte proficiat met de behaalde successen en pak er gerust één op! Wij worden het sauwelen nog lang niet zat ...

Verslag PeeCD presentatie 2014


2 februari 2014 - 15:00 uur


Gisterenavond was het bomvol in Den Hamse Bok tijdens de PeeCD presentatie 2014. De opperstal spreekmeester van de Bøxskusz, Henk Tuijtelaars,  opende de avond rond 22:11.

 

Als eerste was CV Appetjoek aan de beurt om hun liedje, 'Bende gij daor al gewist' ten gehore te brengen. Het publiek werd meegenomen langs al die mooie Peejelaandse kroegen van weleer. Daarna kwamen de Begaojers het podium op met hun hit, 'Peeje in mun oore' waardoor ze niks hoorden, maar het enthousiaste publiek deste meer! De derde in de rij waren de Vrije Tijdrekkers en die zongen 'Laot die munten mar wir rolle'. Het gerstenat vond dan ook lekker zijn weg. De Dwaollichjes gaven vervolgens aan dat 'Agge nie aon sluit' dat je dan echt wat mist en de aanwezigen stemden hier zeer mee in.

 

Daarna waren het de winnaars van het Grand Gala du Pee 2013, de mannen van de Bøxskusz, die hun hit lieten schallen door Den Hamse Bok. 'Kwier wir zat' werd uit volle borst meegezongen, zodat eens en te meer duidelijk werd dat het echt een gezellige en pakkende carnavalshit is.

 

Gebruikelijk is dat aan de regerend Prins van het Peeënrijk de eerste CD wordt uitgereikt. Maar omdat de Stichting niet in vol ornaat aanwezig was werd de eerste PeeCD 2014 uitgereikt aan Tommy Mijnders en werd hem daarmee veel succes gewenst met zijn 11e deelname aan de sauwel in het weekend van 8 februari.

PeeCD presentatie 2014


1 februari 2014 - 22:11 uur


Zaterdagavond 1 februari wordt in Café Gasterij Den Hamse Bok vanaf 22:11 uur de PeeCD 2014 gepresenteerd.

 

Vanaf die tijd brengen alle CV's die op de PeeCD staan hun lied live ten gehore. Kom genieten van de Bøxskusz met het winnende nummer 'Kwier wir zat'.

Overigens is hier onder ook te lezen dat de Bøxskusz zich dit jaar met veel vreugde en trots mogen tooien met de titel 'Hèt Beste West-Brabantse Carnavalslied'. Dit is slechts voor een enkele carnavalsvereniging weg gelegd!

 

Maar natuurlijk zijn ook de andere verenigingen van de partij die op de PeeCD 2014 staan; de Dwaollichjes met 'Agge nie aon slùit', de Vrije Tijdrekkers met 'Laot die munte mar wir rolle', de Begaojers met 'Peeje in mun oore' en Appetjoek met 'Bende gij daor al gewist?'. Ook zij zullen hun lied met veel enthousiasme laten klinken. Mis dit spektakel niet.

Hèt Beste West-Brabantse Carnavalslied 2014


15 december 2013 - 19:15 uur


Zondagmiddag 15 december werd in Zalencentrum 't Tapperijke te Hoeven gestreden om de titel

Hèt Beste West Brabantse Carnavalslied 2014.

 

De presentatie was deze middag in handen van Rogier van Oosterhout, bekend van Omroep Brabant.

In de jury zaten John Meyer, Denans en Clemens van Bracht van de Deurzakkers o.a. bekend van

'Het feest kan beginnen' en 'Zak is lekker deur'.

 

Om twee uur ging het festijn van start waarbij de Bøxskusz net voor half vijf hun lied 'Kwier wir zat' als Chapter de Zatte Herremenie ten gehore brachten. Het oordeel van de jury na het optreden was gelijk al erg lovend met woorden als; 'zo moet een carnavalsnummer geschreven en gebracht worden'. Kwart over zeven werd het definitieve oordeel geveld en maakte de jury bekend dat de Bøxskusz zich in 2014 mogen tooien met de titel Hèt Beste West-Brabantse Carnavalslied 2014. Kijk voor meer informatie op de site beste lied.nl. De leden van Chapter de Zatte Herremenie genoten erg van deze overwinning en het feest duurde nog tot in de late uurtjes. Kwier wir zat zal nog vaak door de straten en kroegen galmen.

Grand Gala du Pee 2013


16 november 2013 - 24:00 uur


Een maand geleden werd het hier op de site van de Bøxskusz al min of meer voorspeld.

De Bøxskusz zijn de glorieuze winnaars geworden van de 42e editie van het Grand Gala du Pee!

Met het nummer 'Kwier wir zat' werd iedereen ver achter gelaten. De Bøxskusz, deze keer als de zatte Herremenie, haalden de notenbalk voor de zesde keer binnen en deze hangt dan ook weer een heel jaar te schitteren in hun thuishonk Café Gasterij Den Hamse Bok.

 

Leuk om te vermelden is dat de Bøxskusz gewonnen hebben tijdens de regeerperiodes van de laatste vijf prinsen die de scepter zwaaiden over het schon en onvolprezen Peejenrijk; Andreo XXIX, Andreo XXXIV, Andreo XLV, Andreo XLVIII en als letste Andreo LIII. Ondanks de waardering voor LIII zeggen de Bøxskusz dus: laot dun nieuwe Andreo mar komme, op naor de zeuve!!!

Songfestival 2013


15 oktober 2013 - 17:00 uur


Over een aantal weken doen de Bøxskusz mee aan het Dongense Songfestival, het Grand Gala du Pee. Ditmaal met het nummer 'Kwier wir zat'.

 

In het seizoen 1987-1988 wonnen zij bij hun eerste deelname met 'Zomar un lietje' voor de eerste keer dit fenomeen. In het seizoen 1997-1998 wisten zij nogmaals de top van het Grand Gala du Pee te bereiken met 'Hèlleejloeja Peejelaand', dit tot grote vreugde van Zijne Dorstlustige Hoogheid Prins Andreo XXXIV en zijn adjudant Henk dun Tank, die daarmee hun eigen ploeg zagen triomferen.

 

In het seizoen 2002-2003 kraaiden de Bøxskusz wederom victorie met 'Zakkutdoen'. Dit huzarenstukje wisten zij vervolgens in het seizoen 2004-2005 met 'Neej gij!!!' een vervolg te geven met de vierde winst. In het seizoen 2006-2007 tijdens de 35e editie van het Grand Gala du Pee kwamen zij weer aan de top met 'Maggut' om daarmee de vijf vol te maken. Dit hield dus in dat de Bøxskusz eens in de zeven jaar de notenbalk wisten te veroveren.

 

In de zes jaar daarna behaalden de Bøxskusz iedere keer de finale, maar gingen zij nooit meer met de winst strijken. Met 'Kwier wir zat' maken zij dus grote kans om de Olympus weer te bestijgen!

Terug naar boven
Ontwerp: wdbdesign